Simbol Int Bonanova

Notícies

19 d'octubre de 2018 - Informació general

Acord amb l’empresa VARIAN que ens permet disposar de 15 llicències d'ús no clínic del sistema ECLIPSE per millorar l’aprenentatge de la planificació dosimètrica dels nostres alumnes

Dins del tractament de radioteràpia que han de rebre algun dels malalts oncològics cal realitzar la planificació dosimètrica que inclou un conjunt d’activitats que van des de la simulació del tractament fins al càlcul de la dosi idònia de radiació del volum del tumor que cal tractar.

Una part important d’aquest procés forma part de les competències que ha d’adquirir el tècnic de radioteràpia durant la seva formació i forma part dels mòduls de simulació del tractament i tractament de la imatge radioteràpica i del de dosimetria clínica del títol del grau formatiu superior de tècnic en radioteràpia i dosimetria.

La planificació dosimètrica es fa mitjançant potents equips informàtics (planificadors) de difícil disponibilitat en els centres docents. La competència s’adquireix parcialment amb planificadors gratuïts o de baix cost que estan allunyats dels sistemes que s’utilitzen habitualment en els serveis de radioteràpia dels nostres hospitals.

Entre els planificadors més comuns i millors del mercat hi ha el sistema ECLIPSE de la casa VARIAN. Un acord amb l’empresa ens permetrà disposar de 15 llicències gratuïtes d’aquest programa que facilitaran l’aprenentatge de la planificació dosimètrica als nostres alumnes.

La Fundació Barcelona FP col·labora amb l'aportació de hardware subvencionat pel Pla de mesures per la Innovació de l'FP.

Fundació Bonanova

Erasmus

Agenda 21 BCN

Innovafp

ISO 9001