Simbol Int Bonanova

Notícies

27 de juny de 2019 - Informació general

Cloenda del primer curs de Tècnic en acompanyament i Suport Mutu en Salut Mental impulsat per l'Associació Emilia

El 21 de juny es va fer la cloenda del curs Tècnic en acompanyament i Suport Mutu, impulsat per l'Associació Emilia BCN amb el suport de la Federació Veus i Salut Mental Catalunya, i desenvolupat a l’Institut Bonanova. Es tracta d’una formació adreçada a persones amb experiència pròpia en problemes de Salut Mental, que tenen interès en habilitar-se per oferir ajuda i suport a altres persones que ho necessitin. Aquest acompanyament i suport es realitza sempre des de la perspectiva de qui també ha passat per la mateixa situació, de persona a persona i entre iguals.

El concepte de "Suport Mutu" integra una sèrie d'actuacions, programes formatius i de sensibilització, orientats a tractar els problemes de salut mental de forma integral i posant el focus en la recuperació.

En la línia d'experiències similars a nivell  europeu i seguint el model canadenc de professionalització dels nous agents de salut, aquest curs de 124 hores es va desenvolupar a les aules de Institut Bonanova des del mes de maig fins desembre del 2018.

L'Institut Bonanova també ha col·laborat en el procés de reconeixement, validant la formació impartida amb un certificat oficial on consten les unitats formatives reconegudes, corresponents al CFGM de Tècnic en atenció a persones en situació de dependència.

En la taula de cloenda, la Direcció de l'Institut Bonanova, les professionals impulsores del Projecte Emilia, la representant de Salut de l'Ajuntament de Barcelona i les persones participants, van expressar la seva satisfacció, l'interès per continuar en la mateixa línia i començar a fer intervencions, tot agraïnt a les entitats, institucions i administracions que han fet possible aquesta acció formativa.

El Dr. Victor Pérez, Director de l'Institut de Neurociències i Addiccions del PSMAR (INAD) i la Sra. Pilar Solanes (Directora del Programa de Salut de l'Ajuntament de Barcelona), van fer el lliurament dels certificat i reconeixement, que va tancat l'acte.

Fundació Bonanova

Erasmus

Agenda 21 BCN

Innovafp

ISO 9001