XXIX Jornades de Tècnica Histopatològica
Tècnics d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic interessats a adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques de la professió. Estudiants i docents en l'àmbit de l'anatomia patològica i citodiagnòstic, que vulguin adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques del laboratori de patologia.
Els laboratoris d'anatomia patològica i citologia van incorporant a la pràctica diària noves tecnologies, noves metodologies i nous procediments de treball que fan que sigui imprescindible que els tècnics actualitzin conceptes i procediments en els diferents àmbits de la patologia. L'objectiu del curs és mantenir en constant actualització als professionals dels laboratoris de patologia dels hospitals i centres privats.
L'Institut té col·laboracions amb empreses on es realitza la formació en centres de treball la qual cosa ens permet conèixer les necessitats formatives i d'actualització dels laboratoris, que després traslladem al contingut del temari. Fruit també d'aquesta col·laboració, el curs sempre ha sigut un punt de trobada pels tècnics i professionals de la Patologia, on a més d'aprendre i actualitzar coneixements amb les diferents ponències, els tècnics poguessin compartir un espai de diàleg i intercanvi d'experiències amb la presentació de comunicacions orals.
-
Dirigit a:
Tècnics d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic interessats a adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques de la professió.
Estudiants i docents en l'àmbit de l'anatomia patològica i citodiagnòstic, que vulguin adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques del laboratori de patologia.
-
Dates i horari del curs
18 i 19 de maig de 15.30-19.30h
-
Dimarts 18 de Maig de 2021
15.30-15.45h Benvinguda a càrrec de Jordi Massó
15.45-16.45h Aplicació del FISH per a la detecció de reordenaments i alteracions del número de còpies en càncer de pulmó. Marta Salido. Hospital del Mar.
16.45-17.45h Seqüenciació Massiva (NGS) per al Diagnòstic Molecular del Càncer de Pulmó. Sergi Clavé. Hospital del Mar.
17.45-18.00h Descans
18.00-18.45h Citotecnòlegs en perill. EBUS-ROSE, mètode de Can Ruti. Núria Mateos. Hospital Germans Trias i Pujol.
18.45h - 19.30h Citologia de pulmó. Sara González. Hospital Vall d'Hebron.
-
Dimecres 19 de Maig de 2021
15.30-16.30h Rellevància de la determinació PDL-1 en el càncer de pulmó. Elena Gonzalvo i Mireia Garcia. Hospital Clínic de Barcelona.
16.30-17.30h El paper de la IHQ en el càncer de pulmó. Laura López. Hospital de Sant Pau.
17.30-17.45h Descans
17.45-19.30h Comunicacions Orals: Espai obert per tal que els professionals dels serveis de Patologia dels diferents laboratoris i hospitals puguin presentar els seus treballs sobre qualsevol de les vessants de l'anatomia patològica. -
Més informació:
Com l'any passat no vam poder realitzar el curs degut a la pandèmia, aquest any ens complau especialment presentar-vos les XXIX Jornades de tècnica Histopatològica, aquest cop en versió on-line per tal de poder adaptar-nos a la situació actual i garantir la seva realització.
Tal com hem fet en les darreres edicions, ens hem volgut centrar en un tema en concret per veure'l des de diferents punts de vista. Així doncs, aquest any, el curs girarà al voltant del càncer de pulmó i les tècniques que s'hi desenvolupen, com la citologia, la biologia molecular i les tècniquesimmunohistoquímiques entre d'altres; cadascuna explicada per experts en aquestes àrees.
També, com en les anteriors edicions, a la part final del curs, els professionals que ho desitgeu, podreu presentar els vostres treballs en forma de comunicacions orals. Les jornades no només són un lloc per aprendre i reciclar-se, sinó que també són un important punt de trobada entre professionals de diferents institucions, on poder compartir l'experiència acumulada i posar de manifest les diferents inquietuds i/o dubtes que ens sorgeixen durant el transcurs de les tasques diàries. I és per aquest motiu que us volem animar a que presenteu els vostres treballs.
Comunicacions Orals:Les comunicacions orals tindran una durada de 15 minuts i caldrà que tinguin un suport audiovisual (ppt o similar). Els interessats en fer una presentació dels seus treballs cal que enviïn un e-mail a ccorzo@psmar.cat, indicant títol, autors, filiació i un petit resum d'un màxim de 200 paraules.
El termini de presentació de les comunicacions orals finalitza el 30 d'abril de 2021.
Inscripció:
Preinscripció telemàtica. L'alumne quedarà inscrit en el curs una vegada realitzi l'ingrés corresponent mitjançant transferència bancària o ingrés efectiu
Preu del curs:
35 euros.
25 euros. Exalumnes de l'Institut Bonanova membres de la Fundació Bonanova i centres col·laboradors de l'Institut Bonanova
Dates de la preinscripció:
-
Del 22/02/2021 al 14/05/2021